Languette Bacquart: een krachtige plakspange tegen ingegroeide nagels!


Een krachtige plakspange tegen ingegroeide nagels? Languette Bacquart!

In onze zoektocht naar doeltreffende oplossingen voor ingegroeide nagels stuiten we vaak op de vertrouwde, klassieke plakspange. Echter, in de schaduw hiervan schuilt een minder bekende, maar zeer effectieve plakspange: Languette Baquart. Om deze krachtige plakspange de aandacht te geven die ze verdient, zetten we de voordelen hieronder voor jou op een rijtje:

 • Blijft uitstekend plakken en lost zelden tot nooit, waardoor je als zorgverlener efficiënt en snel werkt.
 • Geen standaardmaten: Bacquart is een lange strook die perfect op maat kan worden geknipt, waardoor minder materiaal nodig is en ze geschikt is voor alle maten van nagels. Met 1 strip behandel je +/- 5 grote teennagels.
 • Beperkte investering: spange + lijm
 • De spange heeft een langdurige veerkracht, omdat de titaniumdraad, die omhuld is met polymeer, vrij kan bewegen in de huls. Hierdoor ervaart de zorgvrager uiterst langdurig comfort bij het gebruik van de spange.
 • Snelle en zeer eenvoudige plaatsing met minimale risico's: de nagelwal wordt niet aangeraakt. 
 • Uiterst flexibel en hecht zelfs goed op fel convexe nagels.

Shop Languette BacquartGa eenvoudig aan de slag met deze stap-voor-stap!

1. VOORBEREIDING VAN DE LANGUETTE • Verwijder de languette uit de verpakking en plaats ze op de nagel die behandeld moet worden. Meet de benodigde lengte door de languette zo dicht mogelijk bij de nagel te plaatsen (foto 1). Let op: laat een opening van 1 mm open vanaf de nagelplaat.
 • Teken met een balpen (foto 2) een lijn op de languette, daar waar er geknipt moet worden. Gebruik vervolgens een kniptang met tungsten (onze aanrader: ref. 5121.44 - Ora Kniptang met Tungsten Inleg) om de languette op de gewenste lengte te knippen (foto 3).
 • Vermijd verwondingen door voorzichtig het polymeer van de plakbeugel naar beneden te duwen. Zo knip je enkel een klein stukje van de titaniumdraad af (foto 4). Doe dit aan beide zijden op dezelfde manier. Om te voorkomen dat de titaniumdraad uit het polymeer komt, breng je een druppel lijm aan op beide uiteinden (foto 5). De languette is nu volledig voorbereid.

2. VOORBEREIDING VAN DE NAGEL • Ruw het oppervlak van de nagel lichtjes op met een frees voor een goede hechting van de languette. Indien je een nog sterkere hechting wenst, gebruik dan een diamanten bolfrees en frees 3 kleine bolletjes aan beide uiteinden van de nagelplaat (foto 6). Doe dit op de plaats waar de languette zal worden gekleefd.
 • Ontvet hierna de nagel, alsook de zijde van de languette die in contact komt met de nagelplaat.

3. PLAATSING VAN DE LANGUETTE • Breng een kleine druppel lijm aan op één zijde van de languette (foto 7) en kleef deze kant op de nagel (foto 8). Oefen lichte druk uit op de nagel en wacht tot de lijm uithardt. Doe hetzelfde aan de andere zijde.
 • Na het kleven van de languette op de nagel wordt aanbevolen om nog 4 kleine druppels vloeibare lijm rondom de languette te plaatsen, zodat de lijm volledig onder de languette kan doordringen.

Aan de slag met Languette Bacquart

Hier zie je de uitvinder van Languette Bacquart die een demonstratie geeft.

Shop Languette Bacquart

Beschikbaar in 2 maten! • Languette Bacquart 014 - 10 cm (ref. 5121.71): voor stijve, dikke en convexe nagels die meer kracht vereisen. Biedt meer druk, dus de zorgvrager kan dit gewaar worden.
 • Languette Bacquart 012 - 10 cm (ref. 5121.70): voor dunne en fragiele nagelplaten. Het meest aanbevolen, omdat ze het minste risico op onycholyse met zich meebrengt.

Minder vertrouwd met plakspangen of nagelreconstructie? Volg onze basisopleiding Orthonyxie!

Ingegroeide teennagels: iedere voetverzorger stoot op dit pijnlijk probleem. Maar wat is een ingegroeide nagel juist? En nog belangrijker, hoe behandel je deze? Zit je ook met een van deze vragen, dan is deze workshop iets voor jou! 

Eerst krijg je een samenvatting over ingegroeide nagels en leer je hoe je een geschikte behandelingswijze kiest. Daarna volg je de Workshop Languette Bacquart en B/S Spange (plakspangen) + nagelreconstructie met Cobra Nail Gum of Gehwol® Nail Repair.

Ontdek meer over opleiding


Meest Recente Posts

Ben je een professional of student in de schoonheidssector of voetzorg en wil je graag onze prijzen zien?

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of opleidingen? Onze klantendienst helpt u met plezier verder!

Contacteer ons