Voer zelf een schimmeltest uit in jouw praktijk!


Voer zelf een schimmeltest uit in jouw praktijk ... Geen extern labo meer nodig!

Bij het opzetten van een schimmelbehandeling is het van cruciaal belang om zeker te zijn dat het effectief om een schimmel gaat. Onderzoek toont aan dat het onmogelijk is om een schimmel met het blote oog te identificeren en geeft zelfs aan dat in 50% van de gevallen iets als schimmel beschouwd wordt, terwijl het in werkelijkheid iets anders is.

De Diafactory Schimmeltest is een aanzienlijke vooruitgang in de vaststelling van dermatofyteninfecties in de nagelplaat.

Deze handige testkit maakt het mogelijk om nagelinfecties zelf te detecteren, zonder dat er externe labo's, lange wachttijden en hoge kosten mee gepaard gaan. Bovendien is deze zelftest supergemakkelijk in gebruik en is hij in staat om 90% van de meest voorkomende schimmels te identificeren.

Shop de zelftest hier
Diafactory Schimmeltest 10 st. (ref. 5009.99)
Diafactory Schimmeltest 10 st. (ref. 5009.99)

De test is eenvoudig en snel,  met resultaten binnen slechts 5 minuten, waardoor je klanten moeiteloos gebruik kunnen maken van deze dienst in jouw praktijk. Met slechts één doosje kan je maar liefst 10 tests uitvoeren.

Hoe ga je te werk? 

 • Stap 1: Reinig je handen voor je begint. Plaats een testbuisje in de kartonnen verpakking. Doe 0,25 à 0,50 ml van de extractievloeistof in het buisje.
 • Stap 2: Neem ongeveer 1 mg nagelsample van de vermoedelijke schimmelnagel en plaats deze in het buisje. Neem het roerstaafje en draai minimum 20 keer rond in het buisje terwijl je de nagelsample naar beneden duwt. Wacht minimum 1 minuut alvorens de teststrip in het buisje te plaatsen.
 • Stap 3: Neem, na de inwerktijd, de teststrip en plaats deze in het buisje gedurende 5 minuten. Nadien kan je het resultaat van de teststrip aflezen en weet je of er sprake is van een schimmelnagel of niet. 

VOLG ONZE INFOSESSIE: "Hoe pakken we schimmels aan in de pedicurepraktijk?"

Tegen volgende zomer gezonde nagels? Start nu en begeleid je klanten naar een mooi resultaat!

Als pedicure weten we als geen ander hoe hardnekkig een teennagelschimmel kan zijn en hoe moeilijk het is om de zorgvrager weer een gezonde nagel te bezorgen. Dit proces kan zelfs 6 tot 12 maanden duren. Daarom is het raadzaam om nu te beginnen, zodat je klanten volgende zomer weer een gezonde nagel hebben. Wil je weten hoe je hen kan begeleiden om dit resultaat te bekomen? Dan is deze infosessie zeker een aanrader!

Volgende topics komen aan bod:

 1. Initiatie tot verkoop. Deze tips & tricks zullen je helpen bij de verkoop van al je verkoopsproducten, maar ze worden hier vooral toegepast op de verkoop van FunghiClear. 
 2. De schimmelnagel
  - Wat is een schimmelnagel en hoe herken je deze?
  - Hoe stel je de juiste diagnose? 
  - Overzicht bestaande schimmelbehandelingen (pro's & contra's)
  - Productinformatie over FunghiClear
 3. Een schimmelnagel in de pedicurepraktijk
 4. Hoe stimuleer je jouw klant om actief mee te helpen aan de behandeling van zijn/haar schimmelnagel?

Schrijf je in voor deze infosessie


Meest Recente Posts

Ben je een professional of student in de schoonheidssector of voetzorg en wil je graag onze prijzen zien?

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of opleidingen? Onze klantendienst helpt u met plezier verder!

Contacteer ons